maanantai 25. huhtikuuta 2016

Cádiz

Viisi päivää Sevillassa, sehän on aivan liian monta päivää paikallaan pysymiseen! Saatiinpa sitten lauantaina Hetin kanssa idea lähteä sunnuntaiksi rannalla Cádiziin. Vajaan parin tunnin junamatkan jälkeen saavuttiin aurinkoiseen Cádiziin ja tykästyin kaupunkiin samantien! Kalastajakaupungissa oli ihan omanlaisensa tunnelma, jota oli vaikea sanoin selittää. Oman osansa teki myös aivan täydellinen sää, joka ei kuitenkaan ollut liian kuuma ympäriinsä kävelemiseen.

cadiz2
cadiz1cadiz5

Käppäiltiin rauhassa ympäri kaupunkia ja rakastuin täysin Playa de caletaan ja sen kalastajaveneisiin. Niin söpöjä pikkupaatteja :D Myös katedraali oli aikas komee rakennus, vaikkakin sen tornit oli kauempaa hienommat kuin aivan lähietäisyydeltä. Silti etelän lomakohteista Cádiz nousi lemppariksi ennen Málagaa ja Alicantea. Bernidormissa ja Alteassa olin niin vähän aikaa, ettei niitä voi laskea mukaan. Alicanteen verrattuna Cádiz oli puhtaampi ja muutenkin nätimpi, kun taas Málagan rantahiekka oli aivan kamalan karkeaa verrattuna Cádizin hienoon hiekkaan. Suosittelen siis päiväretkeä Sevillasta Cádiziin, sillä ei siellä hirveästi muuta tekemistä ole kuin rannalla loikoilu, mutta juuri se ranta Sevillasta puuttuu. Muuten Sevilla on kaupunkina aivan ihana!

cadiz6cadiz3

Castillo de Santa Catalina oli jännä linnoitus. Sen seinät näyttivät siltä, että se olisi ollut joskus veden alla, mutta nopea googletus ei ainakaan sellaista missään maininnut :D

Melkein kaikki kuvat on muuten veden ääreltä eikä ihme, sillä Cádiz on sellanen pitkulainen saari kapean maakaistaleen päässä, mikä tekee siitä entistä söpömmän pikkukaupungin.

cadiz10
cadiz9cadiz8cadiz7
Erittäin omituisen pizzalounaan jälkeen leiriydyimme rannalle ja vietimme siellä loppupäivän. Mulla ei ollut biksualaosaa ollenkaan reissussa mukana, joten sain hyvän tekosyyn olla menemättä uimaan :D Paloin. Ylläri sinänsä, mutta nyt olen pakotettu viettämään kuuma maanantaipäivä sisätiloissa :( Aurinko polttelee käsivarsilla todella pahasti, joten en voinut mennä edes kattoterassille tekemään kurssitehtäviä kirjoittamaan blogia. Nojaa, ehkä tämän postauksen jälkeen oikeasti avaan paikallisen moodlen ja koitan ymmärtää espanjankieliset harkkatehtävät...
cadiz12cadiz11
cadiz13

Woooow jäätävän kokonen nassukuva :D

Lähdettiin takaisin Sevillaan toiseksi viimeisellä junalla ja onneksi valitsimme sen, sillä illan viimeinen juna oli loppuunmyyty. Sepä olisikin ollut hauskaa, jos emme olisi ehtineet edelliseen junaan ja olisimme olleet jumissa Cádizissa seuraavaan aamuun :D Ei ostettu paluulippua etukäteen, sillä ei yhtään tiedetty kauanko viihdytään siellä, mutta ei kyllä käynyt mielessäkään, että juna voisi olla täynnä! Noh, loppu hyvin kaikki hyvin ja olin pienen harhailun jälkeen kotona vähän kymmenen jälkeen :)

cadiz14

0 kommenttia:

Lähetä kommentti