sunnuntai 29. syyskuuta 2013

DIY tutorial: koristellut henkarit

Oh noes, luulin ajastaneeni ton matkapostauksen sunnuntaille. Se oli semisti keskeneränen ja piti vielä lisäillä siihen kaikkea, mut meni jo ja sama se :D

Takana muutama todella kiireinen päivä ja nyt olen jo sen verran kujalla tästä maailmasta, että luulin nyt olevan jo sunnuntaiaamu. Että oisin muka nukkunut jo yöunet. Voi hohhoijaa.

Torstaina järkättiin tutoreiden kanssa bileet Montussa eli koulun ruokalassa ja alkujärkkäilyt aloitettiin klo 16:00. Olin kotona n.klo 4:15. Perjantaina heräsin yhdeltä todeten, että jaahas tänään ei sit ehditäkään kirpparille tai kangaskauppaan. Bileiden jälkeisenä päivänä on hyvä käyttää kolme tuntia koululla exceliä hakatan...... Olisin lopulta jopa ehtinyt sinne kangaskauppaan, mut pienessä tihkusateessa laiskuus voitti.


kuva otettu n.2min ennen pilkkua, kun suurin osa porukkaa oli saatu jo häädettyä jatkoille :D Tanssilattialla enää kasa hallituslaisia, joita ei meinannut saada heivattua mäkeen millään.

Viime yönä menin nukkumaan vielä myöhemmin, mutta silti oli noustava ylös, kun kello soi 9:45. Onneksi oli kiireinen päivä töissä eikä väsy ehtiny iskemään! Töistä nopeasti kotiin vaihtamaan vaatteet ja sit kaverin synttäreille/tupareihin! Tajusin vasta tällä viikolla, että oon unohtanu lahjan kokonaan, ja koska joudun elämään ilman opintotukea ens kuun, niin jotain todella edullista oli keksittävä. Hortoilin siis ympäri asuntoa etsien inspiraatiota, joka onneks löytyikin yllättävän helposti, Koristelin muutama viikko sitten itelleni pari kivaa henkaria, ja päätin tehdä kaverille vastaavia. Samalla sain kulutettua ainakin viisi vuotta vanhan decoupage-lakan loppuun. Onnistunut kirppismyynti on saanut munt yrittämään kaappien tyhjennystä myös askartelutarvikkeiden osalta ja tää on hyvä alku!

Siis kyllä. Annoin lahjaksi kaksi henkaria :D How sad. Mut mun mielestä noista tuli tosi kivoja. Ja oli siinä paketissa yks suklaalevykin - Maraboun dominosuklaa, jonka ostin eilen ihan itselleni! :D

päivän lehti kolahti just postilaatikkoon ja sydän meinas pomppaa ylös kurkusta....


Kuvioidut henkarit on superhelppo tehdä. Tarvitset:
  • henkareita
  • kivoja servettejä (ilmainen mainos: S-marketeissa (ainakin meillä) on jopa paremmat servettivalikoimat kuin Prismassa/Cittarissa tai Sokoksella/Stockalla)
  • decoupage-lakkaa (servettilakka nimellä löytynee myös)
  • sivellin: laattasivellin on omasta mielestä paras sivellinmalli tähän
  1. Serveteissä on lähes aina monta kerrosta: irrota varovasti ylimääräiset kerrokset päälimmäisestä kuviokerroksesta. Koristelussa tarvittavat erikokoiset palat kannattaa leikata yksi kerrallaan :)
  2. Mallaile servettejä henkarille: miten kuviot asettuvat parhaiten
  3. Kuviointi kannattaa aloittaa keskeltä ylhäältä - siis suurimmalta pinnalta. Levitä tasainen kerros lakkaa tarpeeksi suurelle alueelle  à länttää servetti lakatulle alueelle. Älä päästä servettiä rypistymään! Servetti kostuu nanosekunneissa, minkä jälkeen se on mahdoton saada pysymään ehjänä. Levitä servetin päälle vielä toinen lakkakerros: kuvio saa kestävän pinnan eikä servettipalojen reunat jää repsottamaan. 
  4. Jatka lakkailua ja servettien asettelua, kunnes koko henkari on kuvion peitossa  à DONE ja sit vaan täytyy ripustaa jonnekin kuivumaan.



Itselle tehdyt henkarit esittelen sitten, kun oon saanut niiden telineenkin valmiiksi! :)

2 kommenttia: