tiistai 4. maaliskuuta 2014

BERLIN part1

Melkeen kaks kuukautta hujahti ohi ihan huomaamatta ja yhtäkkiä lähtö Berliinin oli ihan parin päivän päässä. Raskaan periodin ja tenttiviikkojen takia kaupunkiin etukäteen tutustuminen jäi harmittavan vähäiseksi, mut ei se matkaa pilannut tietenkään :)

Yövyttiin kaikki kolme yötä ihan Mittessä ihan Checkpoint Charlien läheisyydessä City Hostel Berlinissä. Kahden hengen huone omalla kylppärillä maksoi ~30€ yö/hlö eli melkosen edullisesti päästiin. Tietysti olisi löytynyt myös 50 hengen dormeja kympin yö, mutta tämän verran luksusta ja omaa rauhaa haluttiin. Hostelli oli ihan perussiisti ja etenkin kylppäri oli mun mielestä tosi puhdas. Usein hostellien (ja hotellienkin) kylppärien saumoissa on kaikenlaista ällöttävää, mutta tuolla ei ollu. Hostellissa tehtiin myös koko ajan pientä remonttia, ja muutamassa tunnissa aulan oleskelutila oli rakennettu valmiiksi alusta loppuun! Ainoat miinukset oli seinien äänieristämättömyys ja hissin hitaus :D Ainiin ja wlan oli ilmainen ja ainakin mulla se toimi suht nopeasti!









TORSTAI

Ekana päivänä oltiin perillä jo yhden aikoihin päivällä, joten päästiin heti tutkailemaan ympäristöä. Ensin suunnattiin kevyen lounaan kautta Checkpoint Charlielle ja sieltä Topographien des terrors -museoon. Kumpikin oli mielenkiintoinen kohde nähdä, mutta mä olen aivan liian laiska lukemaan pitkiä infotekstejä, joista molemmat pitkälti koostui :D Mutta oli siistiä käydä paikalla, joka oli Itä- ja Länsi-Berliinin yksi tärkeimmistä rajanylityspaikoista sekä paikalla, jossa on alle sata vuotta sitten tehty aivan järkyttäviä päätöksiä (Topographie des terrors- museon paikalla sijaitsi Gestapon ja SS:n  päämajat).



Checkpoint Charlie - Potsdamer Platz - Checkpoint Charlie - Topographie des terrors x2

Jatkettiin kävelyä Potsdamer Platzille ja sieltä shoppailemaan Kurfürstendammille ja muualle sinnepäin. Ostettiinkohan me mitään ekana päivänä? Ei muistaakseni... KaDeWen ruokaosasto oli kyllä aivan uskomaton!

PERJANTAI

Seuraava päivä oli pyhitetty shoppailulle, ja heti aamusta suunnattiin Primarkiin. Primark on Berliinissä suht kaukana keskustasta, mutta onneksi U-bahnilla pääsee sinne tosi helposti. Tällä kertaa valikoima ei vakuuttanut yhtä paljon kuin aikaisemmin Lontoossa, mutta kyllä mä siellä pari tuntia sain kulumaan. Pari farkkupaitaa ja pari neuletta tarttui sukkien lisäksi mukaan, mutta paitavalikoimaan olin tosi pettynyt :( Kun Primarkin ja sen lähikaupat oli kierretty (jos mun sisko ois ollu mukana, ni se ois ostanu Subduedista about kaiken), lähettiin takaisin Ku'dammille, koska ei torstaina ehditty/jaksettu käydä kaikkia kauppoja läpi.



KaDeWe - Brandenburgin portti - Potsdamer Platz

Kymmenen tunnin shoppailun jälkeen palattiin hostellille ja huilattiin hetki (eli tarkistettiin Facebook). Sit kohdattiin taas jokailtanen ongelma, kun lähdettiin etsimään ruokapaikkaa: siellä ei ollu ravintoloita! Toivoin pääseväni näkemään Brandenburgin portin pimeällä ja toive toteutui! :) Käveltiin myös holokaustin muisto merkin ohi, joten tuli sekin nähtyä. Suunnattiin Potsdamer Straβelle opaskirjan suosittelemaan ravintolaan, mutta yllätysyllätys se oli perjantai-iltana täynnä. Käveltiin sitten epätoivoisina Potsdamer Platzille ja löydettiinkin sieltä kuvun alta ihan kohtuuhintaisia ravintoloita! En tiedä onko pasta ja Bulmers koskaan ennen maistunut yhtä hyvältä, kun perjantai-iltana supernälkäisenä :D Ja olihan se kupu upea valaistuna!

Mummot painui taas nukkumaan ennen kahtatoista ja päätettiin säästää energiaa viimeiselle illalle...

0 kommenttia:

Lähetä kommentti