lauantai 27. joulukuuta 2014

NEULOOSI

Reilun viikon aikana olen neulonut viidet sukat ja yhdet lapaset. Jo kolmansien sukkien kohdalla diagnosoin itselleni vakavan neuloosin. En siis pahemmin ole ehtinyt blogin puolelle ja koneella ollessani olen lähinnä selaillut uusia sukkaideoita. Olisimpa yhtä tehokas koulujutuissa.... mitenköhän kandin saisi liittymään neulomiseen... tätä mietin pitkään ja hartaasti jouluyönä, kun en millään meinannut saada unenpäästä kiinni!

Kaikki alkoi siitä, kun törmäsin Facebookissa Novitan Voihan villasukka -ryhmään. En yleensä innostu tollasista ryhmistä yhtään, mutta nyt siellä näkyi niin kivoja töitä, että pistin liittymisepyynnön menemään. En muista aloitinko ensimmäisen sukan heti tiistaina tentin jälkeen vai vasta keskiviikkona, mutta siitä lähtien olen ollut melkolailla liimattuna sohvalle kudin kädessä.

neuloosi 038

neuloosi 026

En hirveästi ole kirjoneuletta harrastanut, mutta nää oli niin ihanat että oli pakko ottaa puikoille! Alkuperäinen malli oli polvimittainen, mutta ei mun tuu sellasia käytettyä. Siispä lennosta lyhensin mallia ja siitä tuli oikeen kiva!

neuloosi 042

Seuraavaksi pikatyönä yhdet perussukat. Näistä tuli ihan tylsät ja harmittaa vähän langan tuhlaus. Näistä tuli itelle liian pienetkin, mutta ehkäpä nää voi tylsyydestä huolimatta antaa lahjaksi :)

neuloosi 033

Vähän huolestuttaa tää mun lyhyt muisti, mutta en enää muista kummat tein ensin nämä magentan väriset vai harmaat... Näissä mallina Piirakkasukat, joita mummi on tehnyt meille vaikka kuinka monet! En kyllä ennen ole näitä piirakkasukiksi tiennyt....

neuloosi 063
Näihin harmaisiin on tulossa napit tohon pitsien väliin kunhan jaksan laahustaa nappiostoksille. Piti tänäänkin käydä kaupungilla, mutta en sitte jaksanut. Näihinkin mulla oli ohje, mutta se ehti kadota välilehdistä jossain kohtaa enkä löytänyt sitä uudelleen...
edit. no tässähän se malli! 

neuloosi 047

Näistä tuli lempparit heti noiden ekojen lumihiutale-sukkien jälkeen! Mallia otin näistä My love -sukista, mutta en ostanut ohjetta, sillä halusin tehdä sukat 7 veljeksestä 4mm puikoilla. Ohje oli 2,25mm puikoille, joten olisin jokatapauksessa joutunut soveltamaan kuviota oikeaan silmukkamäärään. Siispä kuvien perusteella muodostin oman kuvion ja melko samanlainenhan siitä tuli. Yks ärsyttävä pikkuvirhe kuviossa on, mutta olkoon.... Välttelen viimeiseen asti purkamista :D

neuloosi 069

Joulupäivinä ennen noiden turkoosien sukkien tekemistä puikoille pääsi välityönä lapaset. Mun piti ensin soveltaa kuvio sukkiin, mutta muutin mieleni ja päätinkin tehdä välillä jotain muuta kuin niitä sukkia. Nämä on peukaloa lukuunottamatta tehty täysin ohjetta noudattaen, mikä on mulle melko harvinaista. Malli täältä, vaatii tosin rekisteröitymisen. Nämä menee poikaystävälle, jos vaan mahtuvat :)

Nyt taidan mennä takasin sinne sohvalle ja ottaa noissa lapasissakin käytetyn tumman murretun oranssin sävyisen langan mukaan!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti