maanantai 2. helmikuuta 2015

AVOKADO

Oon todellinen ruokajumiutuja. Ilman tota toista puoliskoa tekisin varmaan aina samaa ruokaa. Tai sit hakisin kaupasta pitsan. Tosin se pitsakin olisi aina Grandiosan Classic.

Joko mä kerroin aikasemmin mun avokado-innostuksesta? En ainakaan nopealla selailulla löytäny avokado-tarinoita. No anyway, vielä puol vuotta sitten en todellakaan edes miettinyt kauppareissulla avokadon ostamista. Tällä hetkellä mietin aina hevi-osastolla onko kotona avokadoja vai pitäiskö jo ostaa uus pussi kypsymään. Kannattaa muuten ehdottomasti ostaa niitä pusseja. Me jouduttiin tossa ennen joulua käymään kahteen kertaan lähikaupassa ennen ku saatiin ei-mätiä avokadoja. Tietty jos haluaa vain yhden avokadon, ni esikypsytetty on parempi vaihtoehto, mutta ne kypsyttämättömät on tosi paljon halvempiakin. Muutama päivä huoneenlämmössä ja tulee jo kiire syödä ne. (Siinä vaiheessa kandee laittaa muutama jääkaappiin odottamaan.)

No nyt meni syvälliseksi avokado-romaaniksi.

Meillä oli sitseillä lokakuussa avokadoa salaatissa ja silloin koin herätyksen. Seuraavalla viikolla ostin ensimmäiset avokadoni ja netin ohjeiden avulla suoritin sen eniten jännittämäni vaiheen eli kuorimisen. Nyt jo naurattaa, miten sotkusta se touhu sillon oli :D Näistä ekoista avokadoista alkoi mun joulukuun ykkösjumitus: avokado, tomaatti, feta -salaatti. Mausteeksi vähän mustapippuria (ja joskus basilikaa) ja ei muuta ku syömään! Niin hyvää. Annoin poikaystävän kerran maistaa ja seuraavalla kerralla oli tehtävä sille oma satsi, ettei mun kulhoa viedä käsistä. Fetastakaan en muuten aikasemmin välittäny yhtään! Koska mulla on kilpikonnan muisti, en enää muista miten ja missä koin valaistumisen fetan suhteen.

10965551_10205817442897396_1544477345_n

Sitten söin New Yorkissa avokado-omeletin enkä pystynyt katsomaankaan avokadoon päin muutamaan päivään. Vikana päivänä reissussa söin itseasiassa patongin tms, jossa oli vähäsen avokadoa. Mutta ällötys jatkui silti ainakin viikon kotiinpaluun jälkeen.

Herkkusalaattia en ole syönyt tänä vuonna vielä kertaakaan, mutta sen sijaan keksin muussata avokadoa leivän päälle! Oi nam mitä herkkua! Nimenomaan kyseessä siis ruisleipä eikä mikä tahansa pullamössö. 

iltapala

Jos et vielä ole kokeillut, kokeile nyt. 

Ylemmän kuvan taustalla näkyy mun tuorein koukutukseni eli Clipperin sitruuna-inkivääri -tee hunajalla makeutettuna. Mulle iski tosiaan flunssa takasin viime viikolla ja päätin kokeilla, josko paljon puhuttu inkivääri auttais asiaan. Noooh eipä oo hirveesti ollu apua, mutta hyvää toi on ainaki. Ostin myös ensimmäistä kertaa ikinä hunajaa ja ajattelin, ettei toi pienikään purkki tule varmasti koskaan loppumaan. Ostin pullon perjantaina ja puolivälissä mennään... Ohhoh.

Miksi ruoka on mun yleisin postauskategoria? ;D

Alemmassa kuvassa on kaikki asetukset pielessä, mutta koitan elää asian kanssa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti