torstai 25. helmikuuta 2016

Turisti

Maanantaina sain ensimmäiset vierailijat Madridiin, kun kävin noukkimassa vanhemmat ja siskon lentokentältä ❤︎

Kun saat ekat salmiakit kuukauteen.


Tiistaina mulla olisi ollut vain yksi luento, joten jätin sen suosiolla välistä ja kierrätin vieraitani ympäri Madridia. Olin antanut näille joululahjaksi "lahjakortin" Madridin kiertokäyntiin ja isä ihan tosissaan oli ottanut sen mukaan ja luullut sitä jonkun firman kierrokseksi vaan ehei, ihan Pagen apostolin kyydillä taaperrettavasta rundista oli kysymys! Hauskaa tässä kierroksessa oli myös se, etten minäkään ollut kaikissa kohteissa käynyt aikaisemmin. Kaupunki alkaa kuitenkin olemaan sen verran tuttu, että tiesin perhettäni enemmän aina missä ollaan :D

viiden viikon jälkeen oli munkin aika nähdä Solin karhu lähietäisyydeltä






Iskää nauratti kinkkukauppojen määrä :D

Mercado de San Miguel

Aloitettiin kierros Solilta, josta jatkettiin Plaza de Mayorille. Mercado de San Miguelilla törmättiin äidin työkaveriin, mikä oli aika hauska sattuma! Sieltä jatkettiin Palacio Realille, jota ihmettelimme vain ulkoa, sillä pääsymaksu olisi ollut neljältä vierailijalta turhan kallis verrattuna kiinnostuksen määrään. 


Jatkettiin melko nopeasti Templo de Debodille, joka oli kierroksen oma suosikkini! Egyptin Espanjalle 60-luvulla lahjoittama temppeli on mun mielestä tosi kaunis ja paikka oli ihanan rauhallinen (kun sulki korvansa turistimelulta). 



Tarkoitus oli lopettaa kierros Plaza de Españalle, mutta käveltyämme Gran Víaa Callaon aukiolle saakka, muistin vielä yhden kohteen: Circulo de bellas artesin kattoterassi! Rakastan erilaisia näköalapaikkoja ja tätä olin säästellyt nimenomaan tälle päivälle. Lupasin paikan päällä odottavan kylmä cokis, joten sain kävelystä jo väsyneen seurueeni lähtemään matkaan. Matkaahan oli alle puoli kilometriä, mutta krhm perille päästyä iski pieni tänka på: niin kartassa se mesta on tässä, mutta missäköhän se niinkun tarkalleen sijaitsee :D Lopulta löydettiin perille mukavaisen rakennustyömaan läpi ja otettiin hissi terassille. Maisemien ihailu kustantaa 4€/nassu ja mielestäni nuo eurot kannattaa lippuun uhrata. Etenkin lämpiminä kesäpäivinä tuolla vierähtäisi varmasti tunti jos toinenkin drinkkejä hörppien ja auringosta nauttien! Parin viikon päästä aion paikalle myös Ollin kanssa - sillä kertaa ihailemaan auringonlaskua!

Maisemien ihailun jälkeen oli aika päästää sisko irti: Primark kutsui. Kolme tuntia myöhemmin kiirehdimme Primark-kassien kanssa takaisin hotellille ja nappasimme isän mukaan katsomaan auringonlaskua Templo de Debodille. Noh, eipä ehditty. Ilman taivaanrantaan ilmaantuneita pilviä aurinko olisi kyllä heijastellut vielä kauniisti veden pintaan, mutta eipä voi mitään. Pitänee mennä joku pilvetön päivä itse vielä uudestaan kattelemaan :) 
Positiivista: pistettiimpä iskä lenkille :D

Illalla vein kamut vielä syömään Google Mapsista löytämääni Prada a Topeen, sillä se sijaitsi lähellä hotelliamme ja se oli saanut hyvät arvostelut Googlessa. Ruoka - "tacos" - olikin todella hyvää, mutta ei vitsit mua harmittaa tarjoilijan käytös! Jouduin pyytämään laskun kolmesti: kahdesti englanniksi ja kolmannella kerralla vaihdettuani kielen espanjaan, lensi lasku pöytään minuutissa. Paino sanalla lensi. Tämän jälkeen odotimme vartin maksupäätettä ja lopulta toinen tarjoilija tulikin vastaanottamaan maksun meiltä ja pian tämän jälkeen tämä oma tarjoilijamme olikin tämän kimpussa tämän vietyä hänen asiakkaansa. Ihme liehuletti. Siispä, vaikka ruoka niin hyvää olikin, en tiedä veisinkö sinne enää muita vieraita syömään, sillä tarjoilijan käytös oli muutenkin hieman kyseenalaista :(

0 kommenttia:

Lähetä kommentti