sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Formentera

Perjantaina kiskoin itseni sängystä 10h yöunien jälkeen ja harmittelin ostettuja lauttalippuja Formenteralle. Aamuäreänä ei yhtään huvittanut, mutta pian jo istuin bussissa kohti Eivissaa ja satamaa. Pienten kommervenkkien jälkeen löysin laivaan ja syvennyin japanilaisiin ristikoihini :D

Perillä odotti kylmä tuuli ja mulla oli aivan liian vähän vaatteita päällä. Takki olis ollu kiva. Aamupalan jälkeen lähdin etsiskelemään sähköpyörävuokraajaa, mutta en löytänyt. Siispä vuokrasin skootterin. Juups, en ollut ikinä aikaisemmin sellaista ajanut, joten alkuun vähän jännitti :D Pääsin kuitenkin nopeasti jyvälle härvelistä ja hei, jos Suomessa 15v osaa ajaa skootteria, ni enköhän minäkin! Huristelin saaren kaukaisimmalle niemelle ihastelemaan maisemia, minkä jälkeen huristelin suoraan saaren toiseen päähän. Pyörällä en olisi millään ehtinyt kaikkea, sillä ajokilometrejä tuli lähes 80km ja etenkin ensimmäinen pyrähdys Faro de la Molalle oli aika korkealla.

formentera4formentera5

Niemenkärkien välissä pysähdyin ihastelemaan paria rantaa sekä näkymiä ylhäältä Restaurante Miradorin pihalta.

formentera3

Faro de la Mola

formentera11formentera6formentera9

Caló de Sant Augusti
formentera12formentera13

Playa des Arenals

formentera14


Cap de Barbaria

formentera15


Cala Saona

formentera26formentera28formentera27formentera22
Sitten saavuin paratiisiin: Platja de ses Illetes. Onneksi jätin tämän viimeiseksi, sillä tämän jälkeen edes upea Caló de Sant Augusti ei olisi sykähdyttänyt samalla tavalla.

Yhtäkkiä kello lähentelikin jo kuutta ja tankkauksen jälkeen kävin palauttamassa moponi. Bensalasku hieman pelotti, mutta 3,40€ ei ollutkaan ollenkaan paha! Ei ollut siis minkäänlaista käsitystä mitä bensa näillä saarilla maksaa. Satamassa onnistuin vielä vaihtamaan lauttani yhtä aikaisempaan vuoroon, minkä ansiosta olin kotona paljon aiottua aikaisemmin. Seuraavalla lautalla tullessa olisin joutunut odottamaan bussia yli tunnin, kun taas nyt pääsin bussiin melkein heti pysäkille saavuttuani :) Onneksi noita lauttoja ei pahemmin joudu käyttämään. Paluumatkalla sain nimittäin melkoiset flashbackit taannoiseen Tallinnan reissuun, jolloin erehdyimme valitsemaan paatiksi Lindalinen. Silloin taisi vähintään joka kolmannella reissaajalla olla matkapahoinvointia, jolta itse olen onneksi toistaiseksi välttynyt. Niin myös eilen, sillä pahoinvointia enemmän mua vain pelotti. Paatti keikkui kuin kaarnavene eikä ristikoiden täyttämisestäkään tullut mitään. En siis voinut tehdä mitään muuta kuin seurata etenemistä google mapsista :D Huhuh, onneksi päästiin hyvin perille, vaikka maissa päässä vähän keikkuikin!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti