keskiviikko 7. toukokuuta 2014

ÄLÄ LAIHDUTA.

Fine, oon päivän myöhässä. Eilen oli hauska olla töissä, kun useampikin asiakas naureskellen kommentoi herkkuostoksiaan letkauttamalla "koska tänäänhän on se älä laihduta -päivä!". Eeh joo, älä laihduta, mut tarkottiko se sitten, et syö kaikki herkut mitä eteesi saat? Miten ois, että syö ihan vaan normaalisti. Mut mitä se normaali on? Mulla on selkeesti kaks ruokamoodia: joko syödään vähän ja "laihdutetaan" tai sit syödään jotain superhyvää herkkua eikä tasan nousta sohvalta koko päivänä. Missä se kultanen keskitie? Se, jossa kroppa pysyis ihannepainossa ihan huomaamatta eikä koskaan ois huono olo syömättömyydestä tai liikasyömisestä.

becauseican 008
Eilen töihin pyöräillessäni pohdin jonkun herkkumunkin ostamista - koska on älä laihduta -päivä. Mut sit noi ylläolevat ajatukset tuli mieleen ja jätin munkit ostamatta ja nautin vain iltapäiväkahvin (ja läimäsin itteäni otsaan, koska olin pari tuntia aikasemmin ihan turhaan tuhlannut yli euron koulun kahvilan päivä päivältä laimeampaan kahviin). Tauolla ostin kuitenkin perinteisen rahkan (danonino, ei mitään proteiinihöttö.) sijaan vehnäpatongin. Ei oo kerta eikä kaks, kun työkaverit on ihmetelleet syönkö oikeesti kuivaa patonkia. NAM sanon minä! Viljasen maalaispatonki on maailman parasta. Tällä kertaa ostin kokeilun vuoksi Rostenin crusta-patongin eikä sekään huono ollut. Okei nyt meni patonki-analyysiksi. Pointtina siis, että patongin jälkeen työhousujen nappia vähän kiristi toisin ku rahkan jälkeen, mutta tänään en antanut sen ahdistaa.

Yhdeksän jälkeen kotiin saapu nuutunut työläinen, joka ois voinu nälissään hotkasta koko jääkaapin tyhjäksi. Harmi vaan, et sieltä löytyi vaan homeinen bataatti. Hemmetti, TAAS se ehti homehtua ennen ku sain aikaseksi tehdä siitä mitään. En enää osta bataattia. Nälkäsenä tulee aina syötyä ties mitä, mutta onneks vapun jäljiltä kaikki alkaa olla syöty eikä kaapeista löyty mitään pikaherkkua. Ja onneks mulla on ihan mieletön hinku parsakaaliin ja kukkakaaliin koko ajan. Siispä sulatin pari lautasellista broccoli-mixiä pakkasesta. You heard me. Mut hei miten helppoa: ota pussi pakkasesta -> leikkaa se auki -> tarkasta, ettei pussi sisällä jäätynyttä rottaa -> iske lautanen mikroon. Odotellessa (seriously, menee jopa 5min) ehtii tehdä yhtä sun toista, esim. laittamaan sen tiskikoneen vihdoinkin päälle.

becauseican 020

Mun puolesta jokainen päivä sais olla älä laihduta -päivä. Tää mun kesäkuntoon -projektikin etenis varmasti sillon paremmin, koska sais ihan luvan kanssa syödä eikä jokasesta suupalasta pitäs olla morkkista. Oon ilmeisesti mieleltäni ikuinen 3-vuotias, kun teen just niin miten just sanottiin ettei "saa" tehdä. Jos karkin syöminen joka päivä ois ihan fine, ni en varmasti söis joka päivä. En kyllä muutenkaan onneks enää syö, mut pari vuotta sit päivittäinen karkinsyönti oli ihan normaalia :D

Broccoli-sekoitusta syödessä käväsin kattomassa koulusähköpostin ja jesjeswuuuhuuuu vihdoinkin sain kasaan suoritukset yhdestä kurssista! Enpä oo ennen kehdannu palauttaa raporttia 84 päivää myöhässä :D

0 kommenttia:

Lähetä kommentti