sunnuntai 11. toukokuuta 2014

MITEN ET TEE SIPSEJÄ ITSE.

Olipa kerran loistava idea välttää ylimääräinen herkkujen syöminen ja säästää euroviisueväissä: ostin muutamalla kymmenellä sentillä perunoita ja päätin tehdä niistä itse sipsejä. Kaikki meni hyvin kunnes otin sipsit pois uunista.

2014-05-11 chipsit
Alku oli lupaava. Juustohöylällä perunan sai viipaloitua tasapaksuihin viipaileisiin superhelposti. Haavakammoisena teippasin varmuuden vuoksi riskikohdat vasemmasta kädestä urheiluteipillä :D (peukalon juuri ja keskisormen pää)

2014-05-11 chipsit1

Viipaleet pellille ja mausteet perään! Mun perunoista tuli kaksi pellillistä, joten tein neljän eri makuisia sipsejä. Kuvassa pippuriset ja ruohosipulilla maustetut sipsitekeleet. (1. voitele perunat öljyllä 2. lisää suola 3. lisää muut mausteet)

chipsit 038

Ja uunista (180˚C, 15-20min) tuli tän näkösiä semisti kärähtäneitä lörtsyköitä?! Epäonnistumisen jälkeen luin netistä sipsintekokokemuksia ja onneksi muillekin oli käynyt samoin ku mulle! Eli en oo ainut failure :D Ei ois pitäny käyttää kaikkia perunoita heti, koska nyt joudun odottamaan ainakin huomiseen ennen ku pääsen yrittämään uudelleen. Lupasin tosiaan pikkupartiolaisille, että tehdään leirillä itse sipsejä, joten mulla on nyt kaks viikkoa aikaa tulla sipsimestariksi....

0 kommenttia:

Lähetä kommentti