sunnuntai 10. tammikuuta 2016

2015

Eilen tuli kuluneeksi tasan vuosi paluusta New Yorkista. Tavallaan reissusta tuntuu olevan jo ikuisuus aikaa, mutta toisaalta sehän oli just äsken? Japaniin lähdöstä tulee pian jo puoli vuotta, mikä nyt varsinkin on vaikea uskoa! Kaikenkaikkiaan viime vuonna tuli matkusteltua enemmän kuin ikinä ennen. Ennen puolen vuoden odotettua vaihtoa oon selaillut paljon viime vuoden kuvia ja fiilistellyt kaikkea koettua.

NYCin reissu oli lähes extempore päätös marraskuussa, mutta hyvä päätös olikin! Viikko oli aivan huikea ja fiilistelen edelleen Les Miserables -musikaalia. Siellä olisi kiva päästä käymään uudestaankin, mutta ei enää talviaikaan! Se kylmyys ja tuuli oli jotain aivan järjetöntä. Mulla oli sillon kymmenen kiloa enemmän massaa kuin tänään ja silti jopa minä meinasin lähteä lentoon :D

NYC

Onnistuin koko kevään vastustamaan kiusausta varata äkkilähtö pikkureissulle ja Japanin säästöt säilyivät. 8 vuotta odotettu Jamboree koitti vihdoin heinäkuussa ja oli kaiken sen odotuksen arvoinen! Hieman meinasi usko loppua, kun HR-osaston pestikortissa luki "general affairs", sillä apinakin olisi ymmärtänyt sen tarkoittavan mm. vessojen siivoamista. Se ainoa homma, jonka tekemisestä en halunnut maksaa 4000 euroa. Lopulta me ei niitä vessoja pesty, sillä se sopivasti ulkoistettiin vapaaehtoisille juuri ennen meidän tiimin ensimmäistä vessavuoroa :D Sen sijaan kerättiin roskia ympäri aikuisten aluetta, mikä oli oikeastaan tosi kivaa hommaa!

japani1

Roskien keräämisen ja lajittelun lomassa jäi mukavasti aikaa ottaa rennosti ja nauttia lomasta. Ikinä en ole niin kuumassa ilmastossa ollut, mutta itse totuin siihen päivittäiseen +38 asteeseen melko hyvin. Telttaan ei päivisin ollut mitään asiaa (siellä n.60 astetta), mutta juomalla runsaasti vettä ulkona pärjäsi hyvin! Onnistuin kuin onnistuinkin kirjoittamaan jamppi-päiväkirjaa koko 3,5 viikon ajan, jota lukemalla muistoissa säilyy ne kaikkein pienimmätkin yksityiskohdat :)




Jotta rusketus ei hälvenisi heti ensimmäisten syyssateiden myötä, lähdettiin Ollin kanssa syyskuun alussa viikoksi Portugaliin. Mulla oli alkuun hieman ongelmia rentoutua, sillä en ollut ikinä ennen ollut rantalomalla! Kaupunkilomilla on tottunut kiitämään paikasta toiseen nähtävyydeltä nähtävyydeltä, joten altaalla makoilu tuntui alkuun tosi oudolta. Onneksi olen nopea sopeutumaan ja lopulta makoilin siellä rantatuolissa viimeiseen minuuttiin saakka, kunnes oli kuulemma aivan pakko lähteä, jotta ei missata bussia Lissaboniin :D Oltiin tosiaan ensin 4,5 päivää Lagosissa Portugalin lounaiskulmassa ja sen jälkeen 2,5 päivää Lissabonissa. Rakastuttiin Lagosiin molemmat ja aivan varmasti suunnataan sinne uudestaankin!

Portugal2015

Japanin ja Portugalin välissä tehtiin muuten kamujen kanssa päiväpyrähdys Tallinnaan. Tallinna ei siis jäänyt välistä myöskään vuonna 2015, vaikka ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2011 en käynyt Lontoossa! Portugali ei kuitenkaan jäänyt vuoden viimeiseksi reissuksi, sillä marraskuun ensimmäistä viikonloppua vietin Tukholmassa. Tukholmassakin voisi käydä useammin, sillä onhan se nyt tosi kaunis kaupunki! Pienempänä en Gamla stania niin kovin arvostanut, mutta nyt jaksaisin tallustella siellä tuntitolkulla!

Tukholma

Viime vuonna vietin ulkomailla 6 viikkoa, mikä on tällä hetkellä oma ennätykseni. Tänä vuonna tuo ennätys paukkuu melkoisesti, mikäli vaihto menee suunnitelmien mukaisesti! :) Viikon päästä saattaa muuten hiukan jännittää, sillä silloin lähtöön on aikaa alle vuorokausi!!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti