sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Barcelona - lauantai ja sunnuntai

Kukaan ei kertonut, että Güellin puisto sijaitsee niin pirun korkeella. Onneksi ylös oli liukuportaat tai ois ollu pakarat hellänä heti alkuunsa! Lauantaiaamuna (okei aamupäivällä) ostettiin 10 kerran metrolippu meille yhteiseksi ja ensimmäisenä otettiin metro kohti Park Güellia, jonka näkemistä odotin ehkä eniten Barcelonan nähtävyyksistä. Harmi, että päivä oli aamusta saakka harmaa ja sateinen, mikä vähän vei puiston loistoa mennessään.

Olin lukenut useamman matkakertomuksen Barcelonasta (paljon mielenkiintoisempia kuin matkaoppaiden pikkuprintit!) ja eräässä oli kommentoitu puiston olleen kuin mikä tahansa puisto. En tiedä missä puskissa kyseinen matkailija oli rymynnyt, mutta itse ainakin ihastuin puistoon! Mun mielestä koko puisto henkii sellasta jännää barcelonamaisuutta, johon en ole törmännyt missään muualla.




Juuri kun oltiin pääsemässä puiston kuuluisimmalle osalle, alkoi sataa. Tietysti. Mulla oli ollut aikomuksena ostaa lippu maksulliselle osalle, mutta en siinä harmaudessa sitten viittinyt alkaa jonottelemaan. Sitä paitsi osa penkeistäkin oli remontissa. Ens kerralla sitten! Toivottavasti se seuraava kerta tulee jo tänä keväänä, mutta pääseehän sinne Suomestakin myöhemmin.

Sateisessa säässä ei huvittanut kävellä ulkona, joten mentiin metrolla kauppakeskukseen hieman kauemmas keskustasta. Ennen metrolle menemistä haahuiltiin hetki jos toinenkin etsien Casa Vicentiä vain huomataksemme sen olevan remontissa vuoden loppuun saakka :D Kaupoilla ainoa kohteemme oli Forever21, sillä Madridissa se sijaitsee tunnin bussimatkan päässä. Harmitti kyllä, ettei siellä ollutkaan niitä kivoja juttuja, joita olin verkkokaupasta etukäteen kattonut -.- Onneksi Minna sentään löysi kivoja juttuja, joten ihan turhaksi ei reissu jäänyt.




Hengähdystauko hostellin mukavassa sängyssä lipsahti vähän turhan pitkäksi, sillä meinasimme myöhästyä viimeisestä taikasuihkulähteen näytöksestä. Ehdittiin lopulta paikalle vielä edellisen esityksen aikana ja voi kun oltais tultu kattomaan jo se! Meidän esityksessä oli musiikkina perus nrj-hittejä ja me oltaisi tykätty enemmän edellisen esityksen klassisesta musiikista. Noh, ei me edes jääty koko esitystä katsomaan, sillä yhtäkkiä mun sateenvarjosta alkoi tulla vesi läpi. Surrealistinen hetki. Vettä tuli taivaalta kuin saavista kaatamalla eli ei sinänsä ihme, mutta eipähän oo ennen sentään varjon kangas pettänyt. Jalat litimärkinä mentiin vanhaan härkätaisteluareenaan tehtyyn ostoskeskukseen odottamaan sateen laantumista ennen tapaksille menemistä. Oltais kovasti haluttu mennä vielä toiseenkin tapas-paikkaan istumaan, mutta mulla oli kastumisen takia sen verran kylmä, että äänestin hostellille menemistä tällä kertaa. Onneksi mun flunssa ei lopulta ottanut nokkiinsa tosta kastumisesta, vaikka tärisinkin hyvän tovin vielä peiton allakin!



Sunnuntaina meillä oli vielä muutama tunti aikaa kiertää kaupunkia ennen lentoa. Käytiin ostamassa pakolliset matkamuistot ja pitkän arpomisen jälkeen jätin himoitsemani Gaudi-kirjan kauppaan. Kadutti jo kaupasta lähtiessä. Taisin vähän rakastua Gaudin arkkitehtuuriin. Olen ihallut sitä jo aiemmin, mutta nyt kun näki niitä juttuja livenä, ni olen aika mennyttä muidua. Seuraavalla reissulla on ehdottomasti päästävä Park Güellin lisäksi sisälle Casa Batllóon, sillä sekin jäi aikapulan vuoksi tällä reissulla välistä. Casa Pedreran matkamuistokaupan ikkunasta näin vilauksen rakennuksen sisäpihaa ja tuijottelin sitä siellä hyvän tovin suu ammollaan :D


Viikonlopun saldo: yltynyt Gaudi-nälkä ja tyydyttämätön mojito-jano. Yritettiin nimittäin sunnuntaina löytää terassia, jolta saisi mojitoa, mutta yhdellä terassilla sai nauttia juomia vain 17-20 ja toisella meille ilmoitettiin, että mojitoa saisi vasta klo18. Jahas. Ilmeisesti sunnuntai klo12 ei ole virallinen mojito-aika :D

0 kommenttia:

Lähetä kommentti