keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Benidorm & Altea

En oo koskaan aikaisemmin vuokrannut pyörää reissussa, mutta nyt sen tein. Yllättävän vähän vuokrafirmoja Alicantessa, mut ehkä turistit sit keskittyy täällä rannalla löhöilyyn. En nyt linkkaa käyttämääni firmaa tähän, sillä en ehkä suosittelisi kaikille. Varasin pyörän la-su-yönä ja maanantaina aamulla sain firmalta whatsappia, et mihin aikaan haluan konkelin ja btw he ei ookaan tällä hetkellä ("vesivahinko" you know) ensimmäisen niemen takana vaan kymmenen niemen takana. Ahas. Olisin saanut rahat takaisin, mutta ilmoitin tulevani. Halusin pyöräilemään!

Sain pyörän alleni ja kyydin lähes Benidormiin saakka. Sinne mun siis oli ollut tarkoitus pyöräillä. En muuten olis jaksanut eli hyvä näin! Kyydityksen sain siis kaupanpäälle pahoitteluna siitä, että jouduinkin tulemaan niin kauas pyörää hakemaan.


Benidormissa vastassa oli paahtava aurinko ja ranta täynnä elämää. Sulauduin hetkeksi joukkoon ja kävin ekaa kertaa ikinä testaamassa, miltä se Välimeren vesi tuntuu varpaissa. Siellä ois aivan hyvin tarjennut uida, jätin kuitenkin välistä ja jatkoin matkaa.



En tajunnut miten pitkä toi Benidormin ranta on. Näyttää pieneltä lahdenpoukamalta, mutta kyllä sinne mahtuu eläkeläinen jos toinenkin lekottelemaan! Tykkäsin Benidormista enemmän kuin Alicantesta. Tämä tosin nyt aikalailla pelkästään rannan perusteella, mutta fiilis oli jotenkin puhtaampi kuin Alicantessa. Alicantessa haisee pissa joka toisella kulmalla ja jotenkin kaupungin olemus on tosi elähtänyt. Benidormin asukkaiden keski-ikä on reippaasti korkeampi kuin Alicantessa (veikkaisin), mutta silti siellä oli eloisampi ja freesimpi meininki :D





Rannan hälinästä suunnistin ruuhkaisen ostoskadun läpi ulos keskustasta - umpikujaan. Meni yllättävän kauan löytää maantielle, mutta lopulta löysin sinne. Alkuun oli melko jännittävää ajaa tien sivussa, mutta onneksi tien reunassa oli melko leveä kaistale rikkoontuneita autoja ja pyöräilijöitä varten.

Ennen kuin huomasinkaan, olin perillä Alteassa. Benidormiin verrattuna paikka oli rauhallinen ja pikkuruinen. Myönnettäköön, että otin Altean kohteeksi Hannan postauksen ansiosta :) Ihailtuani rantakivikkoja lähdin etsimään vanhaa kaupunkia ruokapaikan toivossa. Jotain kiertoreittiä sinne lopulta löysin - tai sen laitamille - ja menin lähes ensimmäiseen löytämääni ravintolaan lounaalle. Olisi ehkä pitänyt ottaa jotain tuhdimpaa kuin kanasalaatti, mutta siinä lämmössä ei oikein mikään maistunut.






Muutenkin pää oli jo melkosen pehmennyt, sillä päätin lähteä vielä jatkamaan matkaa Calpeen. Benidormista Alteaan oli 9,5km ja Alteasta Calpeen 12km google mapsin mukaan. Jätin siis vanhan kaupungin upeimmat näköalat katsomatta ja hyppäsin pyörän selkään. About neljän kilometrin jälkeen ylämäessä totesin, että ei hyvä nainen mitä oikein teet. U-käännös ja järki käteen. Hyvä niin, sillä voimat loppui jo Altean keskustassa ja epätoivoisena etsin ruokakauppaa ja helpotusta oloon. Poljin vaan eteenpäin ja eteenpäin ja eteenpäin ja just kun olin luovuttamassa, niin mitä löytyikään kulman takaa: LIDL!!! Oh lord. Hiukan liian myöhään tosin, sillä voimat ei enää palanneet. Niin ja tosiaan, koko paluumatka oli loivaa ylämäkeä. Ihmekös menomatka oli niin helppo! Huomasin sen onneksi jo menomatkan loppupuolella, joten osasin onneksi varautua :D

Vihdoin pääsin perille Benidormiin ja laitoin vuokrafirmaan viestiä paluukyydistä. Turns out, mun puhelin ei ota vastaan ulkomailta saapuvia viestejä. Kiva. Odottelin siis epätoivoisesti viestiä Benidormissa etsien wifillä varustettua ravintolaa. Kun vihdoin sellaisen löysin ja tilasin cokiksen, laitoin vuokraajalle whatsappia. Juu siellä hän jo odottelee, lähti heti kun sai mun viestini... No ei sit muuta ku cokis naamaan ja pyörä alle. Sitten odottelin tyyppiä väärässä paikassa jnejne Strömsö-juttuja, mutta onneksi lopulta sain kyytini ja pääsin Tramilla kohti kotia.

Täytyy kyllä sanoa, että opin tänään paljon pyöräilystä tai oikeestaan pyörävarusteista. Pyöräilyhousut meni samantien ostoslistalle, sillä en odottanut seuraavan päivän viiden tunnin bussi-istumista kovin innokkaasti :D Myös pyöräilyhanskoja pitänee harkita, mutta ehkä uhraan vanhat salihanskat seuraavalle pyöräilyreissulle. Sellaista nimittäin suunnittelen myös parin viikon päähän Málagan reissulle :)




0 kommenttia:

Lähetä kommentti