keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Som på Strömsö - Como en Madrid

Vihdoinkin sain Ollin kyläilemään Madridiin, mutta ei se ihan niin mennyt kuin suunnittelin! Ei ihan menny som på strömsö, mut ainakin meillä oli toisemme ❤︎

Perjantaina kirjotinkin, että Ollin alkuperäinen lento oli peruttu ja hän olisi perillä vasta seuraavana iltapäivänä. Perjantain 17:10 sijaan siis lauantaina 13:50. Jatkolento Lontoon Gatwickista kuitenkin myöhästyi kaksi tuntia kovan sumun takia ja sille nyt ei kukaan voinut mitään. Noh, olin kentällä vastassa vajaa 10min lennon laskeutumisen jälkeen ja puoli tuntia myöhemmin aloin jo ihmettelemään, että mihin se mies on kadonnut. Uhrasin 12snt tekstiviestiin ja vastauksena sain - kuten arvelinkin - hänen etsivän laukkuaan. Viime hetkellä Norskin pyynnöstä ruumaan laitettu lentolaukku oli sitten jäänyt matkan varrelle. Hirveen kiva homma. Neljä päivää myöhemmin haettiin laukku itse kentältä matkalla lennolle Suomeen, sillä kentältä saimme joka päivä uuden vastauksen, miksi laukun onnistuminen ei juuri nyt onnistu.



Niimpä me sitten lähdimme kentältä kohti keskustaa Ollilla mukanaan vain passi, lompakko ja puhelin. Antifeministisenä lausahduksena sanoisin, että Norwegianin kannattaisi ennemminkin pyytää lentolaukun ja suhteellisen ison käsilaukun kanssa matkustavia naisia laittamaan se vetolaukkunsa sinne ruumaan. Miehillä oikeasti on ne kaikki reissussa tarvittavat kamat siellä yhdessä pienessä kapsakissä. Niin siis tosiaan, Ollilla ei ollut edes takkia päällään! Käytiin mäkkärissä gourmet-päivällisellä ja haettiin Primarkista pakolliset vaihtovaatteet. Yhdeksältä illalla loppui veto ja nukuttiin (tai Olli nukkui) sikeästi aamuun saakka.

Sunnuntaina kierreltiin ympäri Madridia ja onnistuin taas kerran sekottamaan kyläilijän pään keskustan sokkeloissa. Pitäisi varmaan vieraiden kanssa kulkea niitä isoja katuja, jotta näillä jäisi jonkinlainen käsitys kaupungin rakenteesta päähän :D Päälimmäisenä päivästä jäi mieleen kuninkaanlinna, sillä kävin siellä itsekin ensimmäistä kertaa! Oli muuten hienoja huoneita. Vähän itse epäröin pääsymaksun maksamista (tais olla 11€ aikuinen ja 6€ opiskelija), mutta tykättiin molemmat.



Odotettuamme sitä laukkua saapuvaksi koko maanantai aamupäivän, lähdettiin San Ginesin churrojen kautta käymään Pradossa ja saatiin jopa reilu tunti kulumaan siellä. Must say, mua ei hirveenä nappaa taulujen tutkiminen. Ompahan sekin nyt nähty ja onneksi pääsin opiskelijana itse ilmaiseksi sisään :D Madridissa on muuten opiskelijahinnoissa ikäraja 25v eli vaikka Olliltakin opiskelijakortti löytyy, ei siitä ollut Madridissa mitään hyötyä.

Ah tähän kohtaan sopiikin kivasti kertoa viikonlopun toisesta farssista: suihkussa käyminen. Meille ei tosiaan saatu lämmintä vettä vieläkään, joten sekään ei nyt ihan mennyt niinku piti. Olli varmasti arvostaa, kun kirjoitan tämän blogiin, mutta (ja nyt vesilasit ymsyms pois käsistä, ettet pärskäise näytölle) lauantai-iltana Olli kävi suihkussa kahden kattilan kanssa: isommassa oli hellalla lämmitettyä vettä ja pienempi toimi kauhana. Kunnon leiriolosuhteet siis! Olisin vienyt Ollin mun salille suihkuun, mutta lennon myöhästymisen ja laukkufarssin takia ei ehditty sinne ennen sulkemisaikaa. Sunnuntaina kävin itse aamulla salilla suihkussa ja Olli lainasi illalla vuokranantajan suihkua naapuriasunnossa. Maanantaina mukava kämppikseni lainasi Ollille kuntosalikorttiaan ja päästiin sinne molemmat samaan aikaan :) (sidenote: en tiedä kumpi meistä oli yllättyneempi, kun MINÄ olin maanantaina nopeampi suihkussakävijä meistä kahdesta :DD)

Maanantaina puoli kuuden aikoihin mentiin Circulo de bellas artesin kattoterassille odottamaan auringonlaskua (n.klo19 tähän aikaan vuodesta). Päästiin ylös kivasti ilman jonoja toisin kuin ne puoli kahdeksan aikoihin sinne pyrkineet, joita oli jonossa useampi kymmenen meidän lähtiessä pois!



Meillä oli siis enemmän kuin liikaa vastoinkäymisiä Ollin Madridiin saamisessa, mutta onneksi loppureissu sujui hyvin. Ellei laukun odottaminen olisi leimannut koko loppuaikaa, olisi se lentojen myöhästyminen varmasti unohtunut jo sunnuntaina. Eniten Olli varmasti kärsi mun ärsyyntyneestä pärinästä, mutta onneksi se taitaa olla jo aika tottunut siihen :D

Vaikka tämä piipahdus Suomessa on ihan kivakin, niin jossain Hollallin yläpuolella huomasin jo ikävöiväni tuota tämänhetkistä asuinkaupunkiani. Paitsi sitä sänkyä. Tuntuu oudolta olla Suomessa, mutta aina kaikki ei vaan mene niinkuin toivoisi ❤︎

0 kommenttia:

Lähetä kommentti