keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Päivä Santiago de Compostelassa

Teimme eilen tiistaina päiväreissun vehreään Santiago de Compostelaan, josta emme tienneet muuta kuin tietenkin sen, että kuuluisa Camino de Santiago päättyy sinne. Tää on näitä kuuluisia kuningasideoita, sillä ostimme lentoliput löydettyämme superhalvat sellaiset: 30€ menopaluu. Menolento lähti 6:25 ja paluulento 22:05. Päivällä oli siis ihan mukavasti pituutta :D Herätyskello soi parin tunnin yöunien jälkeen 3:30 ja tunnin päästä olimme täpötäydessä bussissa matkalla kohti lentokenttää. Santiagossa olimme auringonnousun aikaan eli aivan liian aikaisin. Löydettiin sentään aamiaispaikka, jossa odotella turistitoimiston aukeamista. Tämä turisti ei nimittäin ollut ennakkoon tarkistanut edes sen kuuluisan katedraalin sijaintia :D Seuraavalle reissulle voisin vähän valmistautuakin.





Santiago oli juuri niin sateisen harmaa kuin olin olettanutkin. Sinne ei kannata lähteä aurinkoa etsimään :D Meillä kävi kuitenkin tuuri, sillä eilen ei satanut ollenkaan! Aurinkokin näyttäytyi muutaman kerran, mikä oli ihan positiivinen yllätys. Galician sateisuuden paras puoli on sen vehreys. Kamerasta löytyykin muutamahko kuva vehreistä puistoista ja taloista. Varsinainen kosteusvaurioiden luvattu kaupunki. 





Koko kaupungissahan ei ole muuta nähtävää kuin se katedraali, vaikka vanhan kaupungin laidalla sijaitseva Parque de Alameda jännine puineen (tokavika kuva) olikin aika nätti! Koko viikonlopuksi ei Santiagoon siis kannata lähteä. Mun kaltaiselle pikkukatujen kuvaajalle siellä riitti nähtävää about kuudeksi tunniksi, joten pidemmäksi aikaa suuntaavien kannattaa ehdottomasti lähteä rannikolle ihmettelemään muuta Galiciaa. Meillä ei siihen ollut aikaa, joten jäljellä olleet tunnit lämmiteltiin erinäisissä ravintoloissa varpaita lämmitellen. Totta kai aikaa saa kulumaan reippaasti enemmän, jos haluaa maksaa sisälle museoihin. Meitä ei museot niin kauheasti kiinnosta, joten skipattiin ne kokonaan. Katedraalissa olisin mielelläni käynyt sisällä, mutta ei oikein ymmärretty onko se maksullista, joten sekin jäi välistä. Lisäksi: mikäli joku sattuu suunnittelemaan reissua Santiagoon lähitulevaisuudessa, niin kannattaa tarkistaa missä vaiheessa katedraalin restaurointi on. Katedraalin toinen "torni" on ollut huputettuna jo jonkin aikaa ja toisessakin oli rakennustelineet paikoillaan. Kannattanee siis odottaa, kunnes remppa on valmis ja mennä vasta sen jälkeen paikalle ihmettelemään lopputulosta :)


0 kommenttia:

Lähetä kommentti