torstai 3. maaliskuuta 2016

Barcelona - perjantai

Perjantaiaamuna kello soi espanjalaiseen päivärytmiin tottuneena aivan liian aikaisin. Taksi lentokentälle lähti 5:50 (5:45, mutta hotelli ei ollutkaan tilannut meille respasta tilaamaamme taksia. Nice one.) ja varttia myöhemmin olimme perillä. Kuskilla oli vähän painava kaasujalka nimittäin. Normaalisti matkaan kannattaa varata puolisen tuntia, mutta tohon aikaan ei pahemmin ole ruuhkaa, joten motaria pitkin pääsi painelemaan pelottavankin kovaa.



Jostain syystä meille osui pitkän matkan lennoilta tuttu jättikone, johon mahtui kepeät 360 ihmistä ja jokaisella oli nenän edessä oma viihdenäyttö. Hämmentävää. Ehdin katsoa uutta Bondia 35min ennen kuin viihdepääte sammui ja alkoi laskeutuminen. Että pitikin edes aloittaa se leffa eikä vaan pelata laivanupotusta koko matka :D (en kehdannut) Lentämällä Madridista Barcelonaan pääsee noin tunnissa, mutta tietysti lentokentälle siirtymiseen ja keskustaan pääsemiseen menee aikaa. Siltikin meillä meni matkaan yhteensä noin neljä tuntia emmekä bussilla olisi siinä kohtaa olleet lähelläkään Barcelonaa!

Majapaikaksi meille oli valikoitunut Ally's guesthouse B&B, jonka sijainnista en osaa sen enempää kertoa. Koska matkustin Barcelonassa useamman kerran käyneen Minnan kanssa, en ollut juurikaan itse valmistautunut reissuun :D Se on mulle vähän outoa, mutta mikäs siinä kun luottaa siihen, että toinen hoitaa homman hyvin :) Ally'silla tuntui siltä, että on jonkun kotona kylässä. Hostelli koostuu useammasta entisestä suurperheen asunnosta ja tilat ovat todella avarat ja valoisat. Meidän huone oli valtava ja sinne mahtuisikin majoittumaan 5 ihmistä. Hostellissa oli aika hiljaista ja meidän kanssa samassa "asunnossa" oli vain kaksi pariskuntaa. Tai ehkä kolmaskin seurue, mutta siinä tapauksessa he lähtivät aina tosi aikaisin aamulla. Suomalaiselle oli todella hämmentävää, kun sunnuntaiaamuna edelliseltä aamiaiselta tutut vieraat tervehtivät aamiaishuoneeseen tullessaan. Melkein meni makoisa kahvi väärään kurkkuun, kun yritin holaa sopertaa.

Askelmittarin mukaan käveltiin perjantaina 24 kilometriä ja siltä se tuntuikin! Ensin Passeig de Gràciaa pitkin Plaça de catalunyalle ja sieltä La Ramblaa meren äärelle. Oikaistiin la Barcelonetan läpi rannalle ja nautittiin auringosta. Rannalle saakka kun päästiin, niin eikös se aurinko mennyt pilveen :D Noh, ei me uimaan oltu menossa, joten harmaaksi muuttunut keli ei haitannut. Onneksi perjantaina ei satanut, sillä lauantaina satoi sitte senkin edestä...

Rannan jälkeen mulla ei oo hirveesti käsitystä missä mentiin. Oli katedraalia ja aukiota toisen perään, mutta ei siellä sokkeloisilla kujilla pysyny perillä missä mennään! :D Paitsi Minna, joka löysi perille (melkein) aina ilman karttaa. Pisteet Barcelonalle myös ilmaisesta wifistä! Wifi-hotspotteja oli lähes joka kulmalla. Miksei vastaavaa voi olla täällä Madridissa...



0 kommenttia:

Lähetä kommentti